Decije igraonice pružaju pomoć zaposlenim i zauzetim roditeljima koji žele da njihova deca odrastaju u najboljem mogućem okruženju, obezbeđujući im kvalitetno i bezbedno čuvanje. Ako mame i tate žele da idu u teretanu, da popiju kafu sa prijateljima, završe dnevne poslove ili jednostavno žele slobodno popodne, igraonice danas pružaju veliki broj usluga za svačije potrebe.

Decije igraonice, kao što i sama reč kaže, predstavljaju prostorije za igru u kojima se nalaze odgovarajuće igračke i oprema prilagođena starosnom dobu mališana. Deca se podstiču na igru kroz kreativne, edukativne i zabavne aktivnosti. Ovakva atmosfera decije igraonice kreira odgovarajuće mesto gde dete uči kako da komunicira sa drugom decom i razvija karakterne osobine kao što su nesebično deljenje, učtivost, sticanje prijatelja i samodisciplina. Ove osobine se ne mogu naučiti ukoliko vaš mališan nije deo grupe i u kontaktu sa drugom decom. Najviše od svega, decije igraonice predstavljaju zabavno mesto gde deca mogu da se slobodno kreću, igraju, i odakle ne žele da odu!

U zavisnosti od uzrasta dece decije igraonice imaju različite programe, od kreativnih radionica (crtanje, pravljenje figura, oslikavanje ruku, pravljenje kostima i dr.), igranja uloga (npr. imitiranjem omiljenih crtanih junaka), pa sve do prostorija sa rekvizitima za igru (tramboline, lavirinti, bazeni sa lopticama, tobogani i dr.). Za malo starije klince, decije igraonice su obezbedile prostorije i opremu za sport, stene za penjanje, lijane, avanturističke staze, mini fudbal, paintball, stoni tenis, pikado, i mnoge druge. A najopremljenije decije igraonice imaju posebne prostorije za čitanje, gledanje crtaća i predstava, igranje igrica i diskoteku.

Mnoge igračke, dečija oprema i rekviziti pomažu razvoj različitih motornih veština, snalaženje u prostoru, kao i izgradnju poverenja u toku igre sa drugom decom. Učenje kroz igru može da podstakne razvoj veština kod dece kao što su planiranje i organizovanje, apstraktno razmišljanje, i samokontrolu.

I takođe, igra i učenje sprečavaju gojaznosti u detinjstvu. Aktivna igra i bavljenje sportom su deo zdravog načina života koji roditelji žele za svoju decu.

 

Igraonica za dnevne aktivnosti

Decija igraonica

Igraonica

 

Neke igraonice nude mogućnost užine, kao i pića u zavisnosti od želje roditelja. Sa druge strane postoji i mogućnost nošenja sopstvenog obroka.

Postoje određena pravila i propisi koji se tiču uzrasta i broja dece. Svaka igraonica ima određeni kapacitet koliko dece može imati u zavisnosti da li ima dnevni boravak ili samo posetu po satu. Broj dece će takođe zavisiti od toga da li igraonica ima, i koliko, zaposlenih koji čuvaju i animiraju decu.

ROĐENDAONICA

Većina igraonica imaju posebno uređen i organizovan prostor za proslavu rođendana, krštenja, i drugih važnih momenata u životu vaše dece. Rođendaonice su mesta gde možete planirati rođendan iz snova vašeg mališana!

Koliko dece će biti na proslavi? Gde smestiti odrasle? Ko će animirati decu? Da li stvarno želite da žurku organizujete sami? Ovde mi nastupamo. Sajt Igraonice.rs vam pruža sve bitne informacije o proslavi rođendana, od ponuda koje nude igraonice, animatori, ketering, pa sve do sitnih detalja o igraonicama kao što su posedovanje parkinga ili ozvučenja. Igraonice imaju različite pakete za proslave koji nude po nešto za svakoga, a ako treba i više! J Izaberite jedan od sjanih paketa ili kreirajte sopstveni. Bilo da su otvorenog ili zatvorenog tipa, igraonice su čiste, sigurne i zabavne. Šta bi više roditelj mogao da poželi. Rezervišite igraonicu već danas.

Igraonica za stariju decu

 

Organizovanje proslave rođendana obuhvata iznajmljivanje prostora u igraonici i iskusno osoblje koje je odgovorno za pripremu i posluživanje. Svaka igraonica ima definisane termine i vremensko trajanje proslava, kao kapacitet koliko dece i odraslih može da primi. Rođendani ne bi bili potpuni bez animacije dece tako da mnoge igraonice imaju u ponudi mogućnost iznajmljivanja animatora, mađioničara, klovnova ili vaspitača koji organizuju lutkarske predstave, skečeve i druge zabavne aktivnosti. Sa starije klince organizuju se karaoke, takmičenja, disko žurke, i različite kreativne radionice. Ukoliko ste odabrali tematsku žurku ili imate omiljenog crtanog junaka, ne brinite, igraonice će vam izaći u susret u dekoraciji prostora.

Potrebno je još da obezbedite tortu i slane poslastice i spremni ste za žurku! I za kraj napravite nekoliko dobrih fotografija.

KUTAK ZA RODITELJE

Dok se deca bezbrižno igraju, roditelji obično mogu da se opuste u kafeu, surfuju na Internetu uz besplatan Wi Fi, i prelistavaju dnevnu štampu uz muziku i prijatno osoblje. Veliki broj igraonica nudi mogućnost roditeljima da putem kamere ili lično mogu da prate kretanje mališana. Do

k se deca zabavljaju to mogu učiniti i roditelji kroz sportske aktivnosti kao što su stoni tenis za odrasle, bilijar, stoni fudbal, kao i mnoge druge.

Prlikom proslave rođendana roditelji se mogu opustiti i uživati sa svojim prijateljima dok se deca igraju uz budnu pratnju zaduženog osoblja.

 

Slike preuzete sa sajta Pinterest.com